Vijf handige verhuistips

Vijf handige verhuistips
Vijf handige verhuistips

Heb je je nieuwe thuis gevonden? Dan verhuis je binnenkort naar je nieuwe woning of appartement. Goed verhuizen vergt een goede planning. Wij geven je alvast vijf nuttige tips.

1. Verhuizen = plannen

Denk ruim van tevoren na over je verhuis en pak elke dag één of enkele dozen in. Zo voorkom je stress vlak voor de verhuizing zelf. Goed begonnen is half gewonnen! Ook belangrijk: pak je de verhuizing helemaal zelf aan of schakel je een verhuisfirma in? Verhuizen betekent plannen en keuzes maken.

2. Verhuizen = keuzes maken

Wie verhuist, maakt een nieuwe start op een andere plek. Wat neem je mee en wat niet? Maak voor het verhuizen een doordachte selectie. Foto’s en schilderijen kan je misschien vrij makkelijk in je nieuwe interieur verwerken, met raamdecoratie en meubels ligt dat soms moeilijker, vanwege de afmetingen van ramen en kamers in je nieuwe huis. Wat je niet meeneemt naar je nieuwe woonst, kan je eventueel verkopen op een tweedehandssite! Zo krijgen je meubels en decoratie een nieuw leven.

3. Verhuizen = inpakken

Met de verhuis van spullen, zoals kleding en boeken, moet je minder oppassen dan met breekbare materialen, zoals servies, glazen en vazen. Als je je borden, glazen, enzovoort, in handdoeken wikkelt en daarna in een verhuisdoos vervoert, verklein je de kans op stukken. Glazen kan je vooraf ook nog inpakken in oude kranten, vooraleer ze in handdoeken te wikkelen.

4. Verhuizen = labelen

Om efficiënt te verhuizen, heb je informatie op je verhuisdozen nodig. ‘Servies’ hoort bij de keuken en ‘Knuffels’ bij de kinderkamer(s). Schrijf het er duidelijk op of werk met kleurlabels, die duidelijk zijn voor al je verhuizers, vrienden of professionals. Plak twee of drie labels op elke doos, met zowel info over de ruimte, zoals de keuken, als over de inhoud. Met hand- en theedoeken hoef je namelijk minder voorzichtig om te springen dan met servies. Goed om te weten!

5. Verhuizen = je netwerk informeren

Laat je netwerk weten dat je verhuisd bent: familie en vrienden, maar ook de overheid, gemeente, bank, verzekeringsmaatschappij, en je werkgever en huisarts. Informeer ook tijdig je energiemaatschappij, waterleverancier en internetprovider! Zo geniet je op de eerste dag van je verhuis al van een warme douche en wifi.

Op zoek naar een nieuwe woning of appartement, om daarna te verhuizen?

Neem een kijkje in ons aanbod

Meest recente posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

in de kijker

ONROEREND GOED TOT UW DIENST

Onroerend Goed adviseert correct, adverteert gericht en verkoopt vlot. Naast makelaardij bestaan de kerntaken van onroerend goed uit aankoopbegeleiding, vastgoedexpertise en juridisch advies.

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

IN DE KIJKER

Onroerend goed tot uw dienst

Onroerend Goed adviseert correct, adverteert gericht en verkoopt vlot. Naast makelaardij bestaan de kerntaken van onroerend goed uit aankoopbegeleiding, vastgoedexpertise en juridisch advies.